MN 2004 Duitsland - Hessisch Oldendorf

MULTI-NATIONS CHAMPIONSHIP

Vrijdag 7 mei vertrokken we naar Duitsland om mee te doen aan de Multi-Nations die gehouden werd in Hessisch Oldendorf. We waren met 3 clubs: De Wester, ’T Heelal en Het Hofke. Nadat we ons verzameld hadden bij de Wester werd er eerst een kopje koffie genuttigd waarna we om 14.00 uur met 7 auto’s vertrokken.

De stemming zat er goed in maar het weer was iets minder. Veel regen onderweg, wat ons genoodzaakt zag om bij een overdekt benzinestation een halt te maken. De reis verliep voorspoedig en we kwamen om 16.30 aan mede door het erg slechte weer.

Het Hofke was inmiddels ook gearriveerd en de kamers werden ingedeeld. Hierna werden de tassen uitgepakt op de kamers. Een aantal ging op verkenning buiten om de herberg en vond zowaar een trapveld waar  druk gebruik van werd gemaakt. Ook de coaches lieten zich niet onbetuigd. Om zes uur was er een warme maaltijd: macaroni met vlees, groenten en een toetje. De judoka’s moesten de volgende dag goed presteren dus gingen ze vroeg naar bed.

De begeleiding kreeg toen even een moment voor zichzelf en in de kelder van de herberg werd dan een drankje en een hapje genuttigd. Er moest nog iets geregeld worden voor de prijzenkast dus ging een groepje op zoek naar dat relikwie. Dit werd gevonden in een cafeetje om de hoek waar we van de eigenaar een glas kregen. De volgende morgen was het vroeg aan het ontbijt. Met een lunchpakket op zak gingen we naar de sporthal. Iedereen ging zich wegen en was mooi op gewicht. Om 10.15 was de openingsspeech van de burgemeester van Hessisch Oldendorf waarna met een gongslag het toernooi werd geopend. Onze coaches Stephan en Robert hadden hun posities ingenomen voor de wedstrijden.

Dankzij hun coachwerk kwamen onderstaande resultaten tot stand. De judoka’s gingen er vol voor met goed gevulde poules werd er fel voor de podiumplaatsen gestreden.

Dit zijn de uitslagen:
1e plaats: Rianne Bos, Laura Hesselink, Jeronimo ter Braak en Richard Kamst.
2e plaats: Remko Mulder, Erwin Egberink, Luuk Welmerink, Justin Veenstra en Marjolein Besnyoi.
3e plaats: Chelsea Veenstra en Nicky te Winkel.

Voor de trainer Henk Hesselink was er een prijs voor de beste scheidsrechter van dit toernooi.

Voldaan gingen we terug naar de herberg om samen met de judoka’s en begeleiders te genieten van een heerlijke barbecue. Met een feestje werden deze goede resultaten voortgezet.

Moe maar voldaan ging een ieder naar bed waar sommigen nu wel van de nachtrust konden genieten. Het schijnt dat sommige mensen snurken. De volgende morgen een stevig ontbijt en werden de auto’s weer ingepakt voor de terugreis. We hadden een stop afgesproken halverwege maar dat bleek na 15 kilometer te zijn. Dus een raststatte werd er bestormd voor koffie, limonade en ijs. Daarna werd de weg vervolgd naar Enschede. Met nog een sanitaire stop onderweg kwamen we aan bij de Familie Veenstra die de koffie al klaar had. Nog even nagebabbeld en alvast de digitale foto’s te hebben bekeken ging een ieder voldaan naar huis.

Wim nog bedankt namens de judoka’s en begeleiders voor het fantastisch regelen van de jeugdherberg. Jouw T-shirt verteld de waarheid.

Stephan Veenstra, koots
Robert Schoonhoven, coach